Tietoportaali

Onko Sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä +358 20 7420 300 tai info@datscha.fi

Transaktiot

Yksi suurimmista puutteista Suomen kiinteistömarkkinoissa viime vuosina on ollut selkeän rekisterin puuttuminen osakemuodossa tehdyistä kiinteistökaupoista. Osakemuotoisella kaupalla tarkoitetaan kauppaa josta ei tehdä lainhuutoa, vaan kiinteistöyhtiön osakkeet myydään omistajalta toiselle. Lainhuudollinen omistus säilyy näin monessa tapauksessa edelleen kiinteistöyhtiöllä, eikä osakkeiden kaupasta tule merkintää valtakunnalliseen kauppahintarekisteriin. 

Datscha tarjoaa ratkaisuna ongelmaan transaktioseurannan, joka kokoaa yhteen paikkaan tiedot maassa tapahtuvista yli 4M euron kokoisista kiinteistökaupoista. 

Tiedot osakemuotoisesta kaupasta

Transaktioseuranta kerää osakemuodossa tehdyt kiinteistökaupat yhdelle listalle ja niitä on helppo seurata yksinkertaisen käyttöliittymän avulla. Klikkaamalla tiettyä kauppaa listalla käyttäjä saa eteensä tarkemmat tiedot kyseisestä kaupasta ja pääsee käsiksi tietoihin jotka on kerätty eri markkinalähteistä. Pääyhteistyökumppanina transaktioseurannassa toimii CBRE Finland joka toimittaa Datschalle kerran kuukaudessa yhteenvedon Suomessa tapahtuneista kiinteistökaupoista. Tämän lisäksi Datschalla kerää tietoa julkisista lähteistä ja käyttää apunaan myös muita alan konsultteja sellaisen tiedon saamiseen, jota ei ole julistettu salaiseksi. Mikäli kauppahinta ei ole transaktiossa julkinen, tekee Datscha kuitenkin arvion kiinteistön kauppahinnasta ja syöttää sen palvelun taustajärjestelmään. Näin palvelu tarjoaa myös näkymän koko maan kiinteistömarkkinaan ja sen kokoon. 

Datscha transaktiot

Miten tiedot kerätään?

Datscha on perustanut oman analyysiosaston vuonna 2012 ja sitä johtaa Kristina Andersson. Tiedot haetaan julkisista lähteistä, joita ovat mm. tiedotusvälineiden sivustot, neuvonantajien kotisivut sekä kiinteistöomistajien kotisivut ja lehdistötiedotteet. Lisäksi Datschan pääyhteistyökumppani on CBRE joka toimittaa kuukausittain yhteenvedon Suomen alueella tapahtuneista merkittävistä kiinteistötransaktioista. Lisäksi muut konsultit auttavat Datschaa tapauskohtaisesti julkaistavissa olevien tietojen kanssa.

Nopea yleiskatsaus markkinaan

Kiinteistökauppojen tietojen saaminen yhdestä paikkaa on sinällään tietenkin jo iso askel eteenpäin, mutta Datscha tekee tästä Sinulle erittäin helppoa. Transaktiomodulin avulla saat nopean katsauksen siihen, mitä markkinoilla tapahtuu, missä ja kuka tekee kauppoja.  

Etusivulla näkyy seuraavat tiedot:

  • Viimeisimmät yli 4M euron kiinteistökaupat 
  • Markkinavolyymi vuoden alusta
  • Kiinteistökauppojen lukumäärä vuoden alusta
  • Kauppojen jako kiinteistöluokittain
  • Neuvonantajien markkinaosuudet
  • Vuoden viisi suurinta kauppaa

Lisätiedot

Mikäli sinulla on kysymyksiä itse palvelusta, voit ottaa meihin yhteyttä. Voimme sopia tapaamisesta ja maksuttomasta testjaksosta palveluumme.